Nieuws

Wat maakt ExecutiveLab anders dan andere executive search bureaus?

Remote werken, vergaderen via Zoom, het gemis aan koffie gesprekken. Covid heeft impact op alle lagen en afdelingen van bedrijven, ook op de uitvoering van leidinggevende functies. Executive functies vragen andere management skills dan voor de coronapandemie, want veel veranderingen zullen blijvend zijn.

WAT DOET EXECUTIVELAB?

ExecutiveLab is gespecialiseerd in executive search en recruitment en het optimaliseren van wervingsprocessen voor bedrijven in de digitale transformatie. De vraag naar experts op dit gebied groeit. Er is behoefte aan kwalitatief goede mensen die binnen de cultuur en strategie van het bedrijf passen.

Deze ontwikkelingen vragen een andere kijk en inzet op executive search dan voorheen gebruikelijk was. "ExecutiveLab begrijpt de markt van de klant, hoe deze wereld in elkaar zit en welke dynamiek zich daar afspeelt”, aldus Jerre Cramer (Founder).

ExecutiveLab begrijpt de markt van de klant, hoe deze wereld in elkaar zit en welke dynamiek zich daar afspeelt.

De horizontale organisatiestructuur van ExecutiveLab biedt het team de mogelijkheid om mee te denken in de groei van het bedrijf, maar ook aan de uitwerking van haar labels. Sophie en Sylvia, beiden Director binnen ExecutiveLab merkten dat de veranderende arbeidsmarkt om een aangepaste strategie vroeg. De belangrijkste redenen hiervoor? Covid en digitale veranderingen in de arbeidsmarkt hebben veel impact op de integratie en werving van kandidaten.

WAT MAAKT EXECUTIVELAB UNIEK?

Een snel veranderende arbeidsmarkt vraagt niet alleen om bedreven en kundige gesprekspartners, maar ook om de juiste mensen op de juiste plaats. Zowel executives die de verwachte groei van een business kunnen waarmaken als de consultants dit mogelijk maken. Die consultants vind je bij ExecutiveLab.

STRATEGIE VAN EXECUTIVELAB VANUIT HET EIGEN TEAM

“We bouwen zelf businessmodellen en dat is significant anders dan als je als consultant bij een ander recruitmentbureau werkt”, aldus Sylvia. Samen met het team wordt tijdens growth-sessies gekeken hoe het team samen ExecutiveLab en haar labels kan laten groeien.

We bouwen zelf businessmodellen en dat is significant anders dan als je als consultant bij een ander recruitmentbureau werkt.

Dit heeft eerder ook geleid tot een nieuwe naam en strategie met de vier verschillende labels. De focus is verschoven van alleen search (CoreSearch) naar een breder palet met de diensten RecruitmentLab, ExecutiveInsights, ExecutiveSearch en ExecutiveIntegration. Deze ontwikkelingen zijn geïnitieerd door het team van ExecutiveLab.

Door het onderscheidend vermogen van al onze teamleden, maar ook de bevlogenheid voor het verder willen ontwikkelen van onze aanpak zorgt ervoor dat het maximale wordt bereikt.

DE DIENSTEN VAN EXECUTIVELAB

ExecutiveLab legt niet alleen de focus op executive search, maar hanteert een holistische aanpak, voor het beste resultaat. Zo wordt search gevalideerd door onderbouwing vanuit Insights. Integration zorgt ervoor dat een aangenomen executive echt zijn plek binnen een organisatie vindt. Het resultaat van search wordt zo volledig geoptimaliseerd.

De consultants gaan voor een sustainable match door een betere onderbouwing toe te passen op de selectie en de juiste integratie aanpak, zodat er echt sprake is van grounding. De cirkel is helemaal rond, want ook de resultaten van het onboarden worden weer meegenomen in Insights.

EXECUTIVEINSIGHTS

Het label ExecutiveInsights is in het leven geroepen om meer inzicht te geven in hoe werknemers bij de cultuur en waarden van een bedrijven passen en andersom. Door naar de persoonlijke, culturele en strategische match van een executive te kijken, kunnen er een objectieve onderbouwing gevormd worden.

De verkregen data met Insights, o.a. gebaseerd op het DISC-model, ondersteunt objectief de interviewtechnieken van de consultant. Er is namelijk altijd sprake van een mate van subjectiviteit. Zo kan een consultant beter inschatten welke toegevoegde waarde de kandidaat een organisatie brengt.

EXECUTIVESEARCH

De consultants van ExecutiveLab zorgen niet alleen dat bedrijven de juiste spelers in hun team krijgen, maar ook dat de spelers onderdeel zijn van een team. Niet tijdelijk, maar met een toekomstperspectief voor beide partijen. Future Fit toegepast op Executive Search.

Maar hoe vind je de juiste mensen? Sylvia (Director) geeft aan dat je hiervoor verder moet kijken dan alleen opleiding en een cv: “Mensen die niet alleen de juiste papieren en ervaring hebben, maar ook passen in de cultuur én die zich dit ook - post-covid - eigen kunnen maken.”

EXECUTIVEINTEGRATION

Zowel de onboarding als de groundingfase is van belang voor een sustainable match. Een kandidaat bij een opdrachtgever plaatsen is één, een kandidaat laten landen is twee, aldus Sylvia. “Dit is door covid met het vele remote werken nog uitdagender geworden.”

ExecutiveLab heeft daarom het Executive Integration Program opgezet. Door het netwerk in het onboarding-proces in te zetten is het voor een nieuwe executive, zonder de koffiegesprekken,  mogelijk om soepel te integreren.

RECRUITMENTLAB

Het RecruitmentLab geeft een innovatieve kijk op recruitment. Zoals Janot van Wegen (Managing Director bij Schuberg Philis), het mooi verwoord: “ExecutiveLab bouwt voor ons een recruitment engine.” ExecutiveLab richt het wervingsproces van de klant in.

Een RecruitmentLab wordt speciaal voor een opdrachtgever ingericht. Er wordt een strategie uitgestippeld en bepaald welke factoren voor recruitment en grounding belangrijk zijn. Zo wordt de conversie in het onboarden van nieuwe medewerkers voortdurend naar een hoger plan gebracht. De consultants ondersteunen in conversie-optimalisering, het briefen van ondersteunende recruitment agencies en uitwerken van funnels.

Er is sprake van een zeer intensieve samenwerking tussen onze consultants en opdrachtgever. Het is nodig om op de hoogte te zijn van de zaken die spelen binnen een bedrijf. Zo kan het team van ExecutiveLab ervoor zorgen dat ze met het RecruitmentLab het werving- en selectieproces structureel kunnen optimaliseren en beter wordt ingezet.

Dit is een H1

Lorem ipsum

Dit is een H2

Lorem ipsum

Dit is een H3

Lorem ipsum

Dit is een H4

Lorem ipsum

Dit is een H5

Lorem ipsum

Dit is een H6

Lorem ipsum

Dit is een blockquote
  • Dit is een bullet list
  • Nog een item
  • Nog een item
  1. Dit is een numbered list
  2. Nog een item
  3. Nog een item
Dit is een afbeelding bijschrijft

Ben je als executive search consultant klaar voor the next level?

Geïntrigeerd door onze manier van werken? Ben jij klaar om ook wereld van executive search op te schudden, samen met ons? ExecutiveLab groeit op alle vlakken en dit doen wij graag met gepassioneerde consultants die graag willen onderzoeken hoe we gezamenlijke sustainable matches behalen én hier voor de volle 100% voor gaan!