Van kandidaat naar duurzame klantrelatie | ExecutiveLab

Van kandidaat naar duurzame klantrelatie met Laura Hendriks bij IG&H

Case studies

IG&H is een sterk groeiend consulting bureau. Zij werken voor toonaangevende opdrachtgevers op strategisch niveau binnen Finance (Banking, Pensions, Insurance), Retail en Healthcare. CoreSearch, de vorige naam van ExecutiveLab, bemiddelde Laura Hendriks vanuit de bancaire sector naar de functie van Director binnen IG&H. We blikken samen met haar terug op dit traject.

Hoe was jullie eerste contact?

Laura: “In februari 2019 werd ik door Sophie van toen nog CoreSearch benaderd. Dat was voor mij dé perfecte timing. Ik was me net aan het oriënteren op een volgende stap in mijn carrière. Het leek me waardevol om te sparren over de verschillende mogelijkheden in de markt.

Ik vond het heel fijn dat de tijd voor me genomen werd. Mijn ervaring met veel headhunters of recruiters is dat je ze een paar minuten spreken, zodat ze een idee hebben van wie je bent, wat je kan en waar ze je mee kunnen helpen. Dat voelt klinisch en afstandelijk. Ik had het idee dat ze oprecht benieuwd was naar mijn verhaal. Ons gesprek was meer gefocust op de relatie dan een specifieke vacature – dat vond ik erg prettig. Ik wilde me in deze fase graag breed oriënteren.”

Er werd een match gezien tussen jou en IG&H. Het ging om een externe consultant rol, terwijl je jarengeleden bewust de overstap maakte naar interne consultancy. Waarom dan toch deze stap?

Laura: “Sophie durfde kritisch te zijn en wilde echt weten hoe het zat. In wat voor cultuur zou ik passen om mijn volledige zelf te kunnen zijn? Welke behoeftes had ik rondom het eren van nieuwe vaardigheden? Ze zette het mooi uiteen: IG&H is een bedrijf georganiseerd rondom mens en cultuur. Dan gaat het niet meer om het verschil tussen interne of externe consultancy. Dan gaat het om een cultuur die bij je past. Alles wat ik zocht, stond op hun website beschreven. De kern van wie IG&H is, daar werd ik blij van. Ook zag ik veel gelijkenissen met de Consultancy Hub van ABN Amro, waar ik vandaan kwam.

De gesprekken met verschillende mensen gaven een goed en vertrouwd gevoel. Ik voelde me op mijn gemak, bemerkte veel professionaliteit en slimmigheid, heb gelachen en werd blij van het idee dat dit mijn collega’s konden worden.”

In juni 2019, vier maanden na het eerste contact, ben je gestart bij IG&H. Hoe ervaar je het nu in 2021?

Laura: “IG&H is volop in transformatie, om de digitale frontrunner te worden. We zijn enorm aan het groeien. Op dit moment hebben we 305 collega’s en we willen dit jaar richting de 350. Zo kunnen we onze klant steeds beter helpen met end-to-end oplossingen, in samenwerking met onze Technology partners (zoals Outsystems, Microsoft, Mambu en Mavim).

Ik vind het erg gaaf om al deze capabilities in huis te hebben, dat maakt IG&H echt uniek.”

Hoe gaat jullie contact nu verder?

Laura: “Het contact met ExecutiveLab is fantastisch, zoals altijd. We zijn continue in dialoog en altijd verbonden. Het voelt als een hele warme en duurzame relatie. Niet alleen met Sophie, maar ook de rest van het team.”