Jeroen Borst en ExecutiveLab | Case Study

Jeroen Borst en ExecutiveLab

Case studies
Nieuws

Als Managing Director bij Schuberg Philis houdt Jeroen Borst zich onder meer bezig met een aantal zaken rondom People, waaronder recruitment en talent. Hierin werkt hij samen met ExecutiveLab bij het zoeken naar nieuwe kandidaten voor de consulting practice. Met name naar kandidaten met een sterke achtergrond in Financial Services.  Hoe ervaart hij de samenwerking?

Jeroen: “Schuberg Philis stelt hoge eisen aan talenten. En dat is ook merkbaar in onze samenwerking met executive search bureaus. Het gaat er uiteindelijk om dat executive search bureaus met talenten aankomen die écht bij ons passen. Het is daarom belangrijk dat zij onze cultuur goed begrijpen.

De cultuur bij Schuberg Philis kenmerkt zich onder andere doordat wij non-hiërarchisch en transparant zijn, een open cultuur hebben, en samen het verschil willen maken. We werken op basis van consent en in zelfsturende teams. Iedereen krijgt veel verantwoordelijk en dat gaat gepaard met veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Daar passen authentieke mensen bij die resultaatgericht zijn en goed in teams samen kunnen werken. Mensen die durven kwetsbaar te zijn, dingen op te pakken en fouten te maken.

We zijn de afgelopen jaren met elkaar meegegroeid. Het is een kwaliteit van ExecutiveLab dat zij echt willen begrijpen wat er speelt bij Schuberg Philis. Zij volgen de commerciële ontwikkelingen bij ons. Ook weten ze precies met welke klanten we aan het werk zijn. Hierdoor snappen ze heel goed wat wij zoeken. De kandidaten die ze voorstellen passen in onze cultuur en de stappen die wij als organisatie willen zetten.”

Jeroen: “Ik waardeer het dat ExecutiveLab additionele stappen zet om de search voor elkaar te krijgen. Potentiële kandidaten krijgen hierdoor een goed beeld van hoe anderen het vinden om bij ons te werken. De ervaringen vertellen meer dan een brochure; het geeft echt een kijkje in onze organisatie.”

De ervaringen vertellen meer dan een brochure; het geeft echt een kijkje in onze organisatie.

ExecutiveLab heeft ook geholpen bij het creëren van een nieuwe rol, een zware Consultant voor het insurance domein. Hoe kijk je terug op dat proces?

Jeroen: “We zochten naar een kandidaat met veel ervaring. ExecutiveLab had op dit domein de juiste expertise en ervaring die aansloot bij het type kandidaat dat we zochten. Ook kent men mensen uit organisaties die qua cultuur op ons lijken. Daardoor was de keuze snel gemaakt om hen te vragen om ook met ons mee te denken over de invulling van deze nieuwe rol.

Het creëren van deze nieuwe rol vroeg om kalibreren. We hebben de tijd genomen om onze wensen goed te duiden en dat werd vertaalt naar een eerste versie van het profiel. Voor de Executive Search Consultant was het ook belangrijk dat ze goed begrepen wat wij bedoelden. Ze luisterden aandachtig en vroegen echt door: wat zoeken we nou precies en hoe ziet dat eruit?

Vervolgens kwamen zij terug met diverse profielen van verschillende kandidaten (met net wat andere achtergronden) zodat we samen goed konden kijken wat wel of niet paste.
Zo heeft ExecutiveLab ons geholpen bij het verder verfijnen en aanscherpen van het profiel.

Uiteindelijk is er iemand op de plek van Director gekomen die men al een tijdje kende via hun netwerk. Daardoor hadden we zeer veel informatie uit verschillende periodes over de betreffende persoon. Dat sterkte ons in het maken van onze keuze voor hem. Ik kijk terug op een prima proces. De keuze die we vooraf hebben gemaakt voor deze co-creatie bleek de juiste. We zijn nu bijna 3 jaar later nog steeds erg blij met hem. Net als met de samenwerking met ExecutiveLab. Dat is heel fijn.”